Incendiu devastator izbucnit la o locuință și o anexă gospodărească

Vineri, 13 Decembrie 2019Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Incendiu devastator izbucnit la o locuinta si o anexa gospodareasca | imaginea 1 Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Movileni, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuință și o anexă gospodărească. La sosirea echipajelor, cele două construcții ardeau generalizat, cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului, locuința și anexa gospodărească au fost distruse în proporție de aproximativ 90 la sută.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs din cauza suprasolicitării instalației electrice. Pompierii olteni reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza instalațiilor electrice defecte, improvizate sau suprasolicitate:

  • nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele și dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizaţii;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.