O zi plină de intervenţii pentru pompierii mehedinţeni

Vineri, 13 Decembrie 2019Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

O zi plina de interventii pentru pompierii mehedinteni | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 9 decembrie, a.c., pompierii mehedinţeni au intervenit pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere, asigurarea asistenţei medicale pentru 12 persoane, dar şi pentru stingerea a trei incendii.

Luni, 9 decembrie, a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj de paramedici din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o ambulanţă SMURD la un accident rutier, produs între două autoturisme, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Eroii de la Cerna. În urma accidentului, au rezultat doua victime cărora li s-a acordat primul ajutor medical, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de către echipajele medicale SMURD şi SAJ.

La mai puţin de două ore, alte două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în localitatea Malovăţ, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la două camere de locuit cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Pompierii au limitat, imediat, extinderea flăcărilor şi au acţionat pentru stingerea incendiului, care a distrus mobilierul interior, materiale textile şi aparatură electrocasnică, fiind deteriorată tâmplăria. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

O zi plina de interventii pentru pompierii mehedinteni | imaginea 2 În jurul orei 15.00, un alt echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă transportabilă, în localitatea Halânga, comuna Izvoru Bârzii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de colectare a deşeurilor menajere. Pompierii au acţionat timp de peste cinci ore, pentru lichidarea incendiului, care a cuprins circa 50 de tone de deșeuri menajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinata de autoaprindere.

Seara, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, de urgență, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe Bulevardul Revoluţiei. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la întregul autoturism. Pompierii au stins flăcările, care au distrus autoturismul în proporţie de circa 80 la sută. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un cablu electric defect.

Noaptea, un echipaj de paramedici din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o ambulanţă SMURD la un accident rutier, produs în localitatea Rogova, în care un autoturism a ieşit în afara părţii carosabile. În urma accidentului, a rezultat o victimă, care prezenta dureri la nivelul membrului inferior drept, aceasta fiind transportată la U.P.U. Dr. Tr. Severin de către echipajul SMURD.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.