Respect, Plutonier adjutant-șef Cristi Bîrsanu!

Luni, 09 Decembrie 2019Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Respect  Plutonier adjutant sef Cristi Birsanu | imaginea 1 Îngerii sunt printre noi... Un înger păzitor a fost și Cristi, atunci când a auzit că vecina lui a căzut într-o fântână cu o adâncime de 28 de metri.

Plt. adj.-șef CRISTI BÎRSANU, pompier militar cu competențe de paramedic SMURD, era în timpul său liber, după o tură obositoare de serviciu. Asta nu l-a împiedicat să analizeze rapid situația și să ia măsuri de salvare a victimei.

S-a asigurat și a coborât în fântâna adâncă, unde a stabilizat victima și a comunicat permanent cu biata fată de doar 23 de ani, care era traumatizată fizic, hipotermică și în pragul unui atac de panică.

Colegii săi de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, sosiți rapid în sprijin, i-au scos pe amândoi în siguranță la suprafață. Fata a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la spital pentru investigațiile specifice.

Reprezentanţii ISU Suceava îi mulţumesc pentru exemplul pe care îl reprezintă şi îi doresc multă sănătate, tinerei salvate, în speranţa că se va întoarce acasă sănătoasă, să petreacă împreună cu familia Sărbătorile de Iarnă!

Prin natura meseriei lor, motivele de bucurie nu sunt foarte multe în urma unei intervenții, mai ales la incendii, când ard agoniseli de-o viață, decât atunci când privim partea plină a paharului. Pompierii militari au învățat să facă lucrul acesta și îi îndeamnă pe cei aflați în necaz să o facă și ei, la rândul lor. Pentru că, într-un fel sau altul, prin pronia lui Dumnezeu și prin binefăcători, mai devreme sau mai târziu lucrurile revin la normal, iar casele se reconstruiesc.

Însă, o viață salvată este un adevărat motiv de fericire! Atât pentru salvatori, cât și pentru victimă și familia încercată. Cu atât mai mult în pragul Sărbătorilor de Iarnă, când este un motiv întemeiat pentru a petrece... un Crăciun Fericit și de neuitat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.