25 de intervenții gestionate de pompierii băcăuani

Marți, 21 Ianuarie 2020Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

25 de interventii gestionate de pompierii bacauani | imaginea 1 25 de intervenții în situații de urgență au fost desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bacău. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele de pompieri – paramedici acționând pentru acordarea de prim ajutor unui număr de 11 de persoane.

În afara acestor situații, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a patru de incendii, precum și în alte nouă misiuni, cum ar fi: asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, asistență persoană și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de joi, 16 ianuarie, a.c., a avut loc în comuna Răchitoasa, unde salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință, în satul Putini. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 mp. În urma evenimentului, din nefericire, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, a decedat.

A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 mp și bunuri dintr-o cameră. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza utilizării focului deschis în spații închise.

O altă misiune relevantă a fost și cea din județul Vrancea, unde militari din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din comuna Corbița, sat Tutu. La sosirea la locul intervenției, salvatorii băcăuani au constatat că incendiul se manifesta generalizat la anexe, pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Corbița. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă jar sau scântei provenite de la un coș de fum defect sau necurățat, au ars anexe pe o suprafață de circa 120 mp.

În ultimele 24 de ore, echipajul de descarcerare au fost solicitat să intervină în la un caz, pentru extragerea unui ocupant dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier.

Tot în cursul zilei de joi, Administrația Națională de Meteorologie a emis 2 atenționări de cod galben de ceață și polei, ce au vizat județul Bacău.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, pompierii le reamintesc celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.