43 de misiuni în ultimele două zile

Marți, 21 Ianuarie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

43 de misiuni in ultimele doua zile | imaginea 1 Pompierii militari teleormăneni au fost solicitați în ultimele două zile să intervină la 43 situații de urgență, dintre care 35 misiuni SMURD, un incendiu de locuință, un incendiu la un autoturism, patru accidente rutiere, o intervenție de salvare a unei persoane de la înălțime și o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

Motorul unui autoturism a luat foc

Evenimentul a avut loc joi, 16 ianuarie, a.c., la ora 15.19, în parcarea unui operator economic din orașul Videle, pe str. Petrolului, pompierii militari intervenind pentru stingerea flăcărilor cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, la nivelul compartimentului motor, fiind salvate bunuri materiale estimate la peste 12000 de lei. Valoarea pagubelor, reprezentând aproximativ 80% din motorul autoturismului, a fost estimată la suma de 4000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de un scurticrcuit produs la instalația electrică a mașinii.

Accidente rutiere cu victime

În ultimele două zile, echipajele de intervenție din cadrul unității au acționat, împreună cu celelalte autorități responsabile, pentru salvarea mai multor cetățeni, victime a patru accidente rutiere.

Pe raza localității Cosmești, DJ 601B, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle și personalul medical SAJ Teleorman au intervenit pentru salvarea a două persoane rănite în urma unui accident rutier, unde un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate. La sosirea salvatorilor, cele două peresoane erau conștiente și cooperante, neîncarcerate, însă cu multiple traumatisme. Acestea au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, apoi au fost transportate la Spitalul Orășenesc Videle.

În municipiul Alexandria, salvatorii au intervenit cu o autospecială de descarcerare la un accident rutier produs pe strada Dunării, în zona Pieței, cu două autoturisme implicate și două victime. Deoarece la fața locului nu erau persoane încarcerate, pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, iar personalul medical al SAJ a preluat cele două victime, transportându-le la Spitalul Județean din Alexandria.

Între localitățile Satul Vechi și Văcărești, pe DJ 512A, în urma unui accident rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime, acestea fiind preluate de către un echipajele SMURD și SAJ pentru a fi transportate la spital. Pompierii au continuat misiunea cu o autospecială complexă de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare pentru sablarea carosabilului în vederea îndepărtării resturilor de pe carosabil.

La accidentul rutier de pe DN 52, la cca. 10 km de Alexandria, trei autoturisme s-au lovit, rezultând două victime. Pentru gestionarea acestui eveniment au intervenit două echipaje medicale din cadrul SMURD și SAJ și un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria. Cele două victime, conștiente și cooperante, neîncarcerare, care acuzau diferite traumatisme, a fost transportate la spital. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru sablarea carosabilului. Toate aceste evenimente au rămas în atenția poliției pentru cercetări.

Coșul de fum continuă să facă pagube

În după-amiaza zilei de joi, 16 ianuarie, coșul de fum defect ori deteriorat al unei locuințe din localitatea Lisa, a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din pod, provocând un incendiu. Alertați de acest eveniment pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la fața locului s-au deplasat imediat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenția Piatra, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Focul, ce se manifesta la acoperișul locuinței, a fost localizat rapid în limitele găsite, militarii reușind să-l stingă în mai puțin de o oră. Valoarea pagubelor, reprezentând cca. 30 mp din astereala acoperișului, învelită cu tablă, a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 35000 de lei. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.