71 de intervenţii în 72 de ore

Vineri, 17 Ianuarie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

71 de interventii in 72 de ore | imaginea 1 În ultimele 72 de ore, pompierii militari teleormăneni au răspuns la un număr de 71 de solicitări ale cetățenilor, la evenimentele care puteau să le pună în pericol viața ori bunurile materiale.

Din numărul total al situațiilor de urgență înregistrate, 59 au fost reprezentate de misiunile executate de paramedicii SMURD Teleorman pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, 6 intervenții au fost pentru stingerea incendiilor, dintre care două izbucnite la locuințele cetățenilor, unul la o anexă gospodărească și trei la vegetație uscată, 2 accidente rutiere, 2 intervenții pentru deblocarea unor uși deoarece proprietarii, cunoscuți cu probleme medicale, nu au mai răspuns la apelul familiei, fiind nevoie de accesul echipajelor medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate și 2 intervenții pentru sprijinirea echipajelor medicale ale SAJ Teleorman în vederea preluării unor pacienți.

Au salvat casa de locuit

Duminică seara, 12 ianuarie, a.c., la ora 19.26, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean din localitatea Ștorobăneasa a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne, acesta precizând că există pericolul ca flăcările să se propage la casa de locuit din imediata apropiere.

Sosiți rapid la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, militarii Detașamentului de Pompieri Alexandria au constatat faptul că focul cuprinsese acoperișul anexei pe o suprafață de cca. 20 mp și aproximativ 500 kg de deșeuri de lemne și materiale textile, existând riscul să se extindă la celelalte construcții din vecinătate. Focul a fost localizat imediat în limitele găsite, stingerea în totalitate a acestuia realizându-se după aproape două ore.

71 de interventii in 72 de ore | imaginea 2

Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 40000 de lei, iar cea a pagubelor materiale la cca. 5000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de o țigară nestinsă care a fost aruncată la întâmplare în apropierea materialelor ușor combustibile.

Cauza probabilă a incendiului a fost o afumătoare improvizată.

În cursul zilei de 12 ianuarie, la ora 13.16, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o locuință din satul Bâscoveni, comuna Gălăteni. Până la sosirea celor două echipaje de stingere profesioniste, pentru localizarea incendiului au intervenit pompierii civili din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gălăteni.

Flăcările au distrus o magazie și o afumătoare din lemn, pe o suprafață de cca. 40 mp, astereala acoperișului locuinței pe aproximativ 10 mp, izolația din polistiren a casei pe aproape 20 mp și mai multe materiale textile. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 8000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei, reprezentând locuința și anexele gospodărești din imediata apropiere.

Cauza probabilă a incendiului a fost o afumătoare improvizată, efectul termic al acesteia aprinzând materialele combustibile amplasate în apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.