7 minori posibil intoxicați cu substanțe chimice

Vineri, 17 Ianuarie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

7 minori posibil intoxicati cu substante chimice | imaginea 1 Luni, 13 ianuarie, a.c., ora 18.13 în dispeceratul ISU/SAJ a fost primită informația despre prezența la UPU Arad a unui număr de 7 minori posibil intoxicați cu substanțe chimice. Minorii prezentau stări de amețeală, vomă, iritații în jurul ochilor. Din informațiile obținute de către ofițerul de serviciu al ISU Arad, toți cei 7 proveneau de la Liceul Teoretic Adam Muller Gutenbrun, corpul de clădire de pe strada Posada.

A fost alertat echipajul de cercetare CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) al Detașamentului de Pompieri Arad, care la ora 18.29 s-a deplasat spre locația din strada Posada. A fost chemată grupa operativă a inspectoratului la sediul unității, pentru gestionarea situației de urgență. La ora 18.41, echipajul CBRN al Detașamentului de Pompieri Arad a început executarea misiunilor specifice.

  • S-a efectuat prima cercetare și evaluare a perimetrului afectat, precum și alte zone;
  • S-au realizat măsurători privind concentrația monoxidului de carbon;
  • S-a delimitat zona și s-au luat măsuri de protecție a eventualelor probe.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a decis trimiterea în sprijin a echipajului CBRN al ISU ”Crișana” al județului Bihor, echipajul ajunge la locul intervenției la ora 21.25 iar începând cu ora 21.36, împreună cu echipajul CBRN al ISU Arad începe verificarea zonelor și prelevarea de probe.

  • Au fost folosite aparaturile și mijloacele de detecție din dotarea autospecialei CBRN;
  • S-au prelevat probe din spațiile în care a fost folosită substanța și predate poliției;
  • În paralel s-au comparat analizele efectuate de către cele două echipaje și s-a determinat gradul de toxicitate înregistrat de aparatura din dotare;
  • Nu s-au înregistrat valori crescute în comparație cu fondul natural, probele prelevate urmând a fi analizate în laboratoare specializate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.