Casă aprinsă de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile

Vineri, 31 Ianuarie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Casa aprinsa de un jar cazut din soba pe materiale combustibile | imaginea 1 În după-amiaza zilei de luni, 27 ianuarie, a.c., pompierii dorohoieni au fost solicitați sa intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe raza localității Dealu Mare, municipiul Dorohoi. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție, casa ardea în totalitate, existând pericolul de propagare a flăcărilor la anexele din gospodarie, dar si la locuința vecinului.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii au intervenit mai bine de două ore. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele, nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii. Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.