Element de muniție ridicat de pirotehniştii ISU Mehedinți

Luni, 13 Ianuarie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Element de munitie ridicat de pirotehnistii ISU Mehedinti | imaginea 1 Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Drobeta" al judeţului Mehedinţi a intervenit, în după-amiaza zilei de duminică, 12 ianuarie, a.c., pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, găsit de către un cetăţean într-o rigolă a drumului principal din localitatea Poroinița.

Proiectilul de artilerie, calibru 45 mm, provenit din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai ISU Mehedinți, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

Pompierii mehedinţeni atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.