Îngerii păzitori de lângă noi!

Luni, 13 Ianuarie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Ingerii pazitori de langa noi | imaginea 1 Carmen și Cristi Spaiuc, Cristi Cauneac și Șandor Cauneac din comuna Hlipiceni sunt îngerii păzitori ai vecinului lor, moș Nicu, un bătrân 90 de ani. De opt ani, de cand soția a plecat într-o lume mai bună, moș Nicu își duce traiul de zi cu zi, singur, între cei patru pereți ai casei sărăcăcioase. Ca orice bătrân are rude, dar sunt departe. Însă, moș Nicu mai are ceva. Vecini buni! Vecini care îl ajută şi îi cunosc obiceiurile.

Spre exemplu, vecinii ştiu că bătrânul nu face focul în sobă, niciodată, noaptea. Iar, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie, a.c., când au văzut că iese fum din coşul casei lui moș Nicu, s-au alarmat. "Puţin după ora 23.00, unul dintre vecini a văzut fum şi s-a gândit că ceva nu e în regulă. Bătrânul face foc doar ziua. A mers să verifice ce se întâmplă. A urcat în podul casei. O grindă și câteva scânduri de lângă coșul de fum, ardeau. Ajutat de ceilalți vecini, l-au scos pe bătrân afară şi m-au sunat să stingem incendiul", povestește Constantin Bejan, pompier voluntar în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hlipiceni.

Împreună cu vecinii, pompierii voluntari din Hlipiceni au reușit să înlăture pericolul. Vineri, 10 ianuarie, tot vecinii au fost cei care i-au reparat coșul de fum şi au înlocuit stricăciunile. În noaptea aceea moș Nicu a putut dormi liniștit în căsuța lui.

Ne putem imagina care puteau fi consecințele acestui incendiu...

A participa la acţiunile de salvare după un dezastru este, bineînţeles, un act eroic şi nobil. Însă, dacă viaţa unui semen este salvată deoarece l-ai avertizat înaintea unui dezastru, poţi fi apreciat şi mai mult.

Un vecin bun se dovedeşte a fi de mare preţ, mai ales când au loc dezastre. În astfel de situaţii, spiritul de solidaritate este evident. Întâmplarea relatată este un astfel de exemplu. Vecinii lui moș Nicu au acţionat în mod altruist, au sărit imediat în ajutorul acestuia şi pompierii botoşăneni fac o reverență în faţa domniilor lor.

Felicitări, domnilor vecini! Felicitări, domnilor pompieri voluntari ai SVSU Hlipiceni!

Apropo, tu știi ce face vecinul tau?

Ingerii pazitori de langa noi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.