Intervenție de lungă durată la un incendiu de depozit de furaje

Vineri, 31 Ianuarie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Interventie de lunga durata la un incendiu de depozit de furaje | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu-Stația de Pompieri Agnita au intervenit peste 16 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit sâmbătă după-amiază, 25 ianuarie, a.c., la un depozit de furaje din localitatea Marpod.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o autospecială de prim-ajutor medical calificat SMURD, cu 20 de pompieri militari sprijiniți de membrii Serviciului voluntar pentru situații de urgență al localității Marpod, s-au mobilizat pentru înlăturarea pericolului de propagare la adăpostul de animale (oi) aflat în imediata vecinătate și localizarea, în cel mai scurt timp, a incendiului care se manifesta generalizat pe o suprafață mare.

Intervenția a fost una dificilă și de durată îndelungată din cauza suprafeței și a cantității mari de lucernă depozitată, precum și a condițiilor de vânt existente. Salvatorii au asigurat peste noapte supravegherea focarelor existente și intervenția în cazul reaprinderii acestora, lichidând în cursul dimineții, ultimele focare.

Pagube înregistrate: 350 de baloți de lucernă pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Au fost salvate anexele cu animale din vecinatatea depozitului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.