Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Interventie pirotehnica pentru asanarea munitiei ramasa neexplodata | imaginea 1 Un cetățean din comuna Perișoru a descoperit la marginea localității un proiectil exploziv de calibrul 100 mm (muniţie rămasă neexplodată). Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

Sâmbătă, 4 ianuarie, a.c., la ora 14.20, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri.

Respectivul element de muniţie a fost descoperit de către un cetățean din comuna Perișoru care a conștientizat pericolul și a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic. Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit rapid cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite, să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite, să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente, să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite, să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Interventie pirotehnica pentru asanarea munitiei ramasa neexplodata | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.