Locuinţă salvată în localitatea Mirceşti, Vaslui

Miercuri, 29 Ianuarie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Locuinta salvata in localitatea Mircesti  Vaslui | imaginea 1 Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă şi o anexă gospodărească din localitatea Mirceşti, comuna Tăcuta. Incendiul risca să se extindă la o locuinţă aflată la cel mult patru metri de casa cuprinsă de flăcări şi a fost lichidat fără a fi afectat imobilul aflat în pericol. Nu au fost victime.

În ziua de sâmbătă, 25 ianuarie, a.c., începând cu ora 13.09, Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi un echipaj specializat pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din localitatea Mirceşti, comuna Tăcuta.

La sosirea echipajului de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă la nivelul acoperişului, în două camere ale locuinţei, precum şi într-o anexă gospodărească lipită de casă, existând pericolul de propagare la întregul imobil, dar şi la o altă casă aflată în apropiere. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 80 metri pătraţi la nivelul acoperişului şi pe o suprafaţă de circa 40 metri pătraţi la nivelul celor două camere şi al anexei gospodăreşti.

Anexa era lipită de casă, iar în interior proprietarul amplasase un dispozitiv pentru prepararea băuturilor alcoolice. De altfel, în momentul izbucnirii incendiului, tatăl proprietarului prepara băuturi alcoolice. După aproximativ 100 minute, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 80 metri pătraţi acoperiş din azbest pe astereală din lemn, un toc, o uşă, mobilier şi bunurile textile dintr-o cameră. A fost degradată tencuiala locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi.

A fost salvată cealaltă locuinţă din curte, aflată la maximum patru metri de casa cuprinsă de flăcări. Valoarea bunurilor distruse şi degradate este de aproximativ 15.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 150.000 lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un coş de fum deteriorat. Nu au fost înregistrate victime şi nici animale rănite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.