Persoană salvată in extremis și 25 de evacuați în urma unui incendiu de apartament

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Persoana salvata in extremis si 25 de evacuati in urma unui incendiu de apartament | imaginea 1 Un bărbat în vârstă de 64 ani a fost salvat în ultima clipă dintr-un incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Bârlad. 25 de persoane au fost evacuate din apartamente, iar alte 12 s-au autoevacuat. În apartamentul cuprins de flăcări au fost aproximativ 16 metri cubi de cărți, ziare și reviste.

Duminică, 5 ianuarie, a.c., prin numărul unic 112, la ora 20.08 s-a primit un apel prin care se anunța faptul că a izbucnit un incendiu într-un apartament din municipiul Bârlad, aflat la etajul al șaselea al blocului Z4, din strada Vasile Pârvan. În anunț se făcea precizarea că este posibil ca cel puțin o persoană să fie surprinsă în incendiu. Imediat, la fața locului au fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță tip B2, cu echipaj de prim ajutor (EPA).

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul a trei încăperi, casa scării era inundată cu fum și gaze toxice, iar 12 persoane se autoevacuaseră. În apartamentul cuprins de flăcări, într-unul dintre dormitoare a fost găsită în stare de inconstiență o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 64 ani. Victima avea arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare și în zona capului. Victima a primit primele îngrijiri medicale de la echipajul EPA și a fost transportată în stare de conștiență la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal ”Elena Beldiman” Bârlad.

Persoana salvata in extremis si 25 de evacuati in urma unui incendiu de apartament | imaginea 2 Concomitent cu operațiunea de limitare a incendiului s-a trecut la verificarea apartamentelor inundate cu fum și la evacuarea persoanelor găsite în acestea. În sprijin au mai fost deplasate două autospeciale, o autospecială de stingere cu apă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. Au fost evacuate 25 de persoane, dintre care șase copii.

Au ars aproximativ 16 metri cubi de cărți, ziare și reviste, șase ferestre, o ușă, un pat, un fotoliu, un șifonier, un birou, un televizor, diverse materiale textile și documente. S-au produs pagube la trei dintre apartamentele învecinate. Valoarea estimată a bunurilor distruse ajunge la aproximativ 40.000 lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate este de circa 750.000 lei. Pompierii au evacuat fumul din apartamente și de pe casa scării. Acest lucru s-a făcut prin tiraj natural, prin deschiderea ușilor, ferestrelor și a unei trape de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spații închise.

La ora 02.48 s-a dispus retragerea din dispozitiv, iar la ora 02.55, echipajele de intervenție au ajuns la bază. Acțiunea a fost condusă de comandantul Detașamentului de Pompieri Bârlad, locotenent colonel Codreanu Viorel.

Persoana salvata in extremis si 25 de evacuati in urma unui incendiu de apartament | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.