Respect, Hîncu Alin George!

Vineri, 17 Ianuarie 2020Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Respect  Hincu Alin George | imaginea 1 În dimineaţa zilei de marţi, 14 ianuarie, a.c., pompierul gălăţean era pe Dj251 în localitatea Schela, când în fața sa a avut loc un carambol: o mașină a derapat pe carosabil și a fost acroșată de alte două autoturisme, după care a ajuns în șanț.

Alin a alergat catre mașina mai avariata din care ieșea fum și a găsit la interior două victime inconștiente, în pericol să se sufoce din cauza fumului de la compartimentul motor. Fără să stea pe gânduri, a scos întâi șoferul, după care și femeia, pasager în dreapta. Cu grijă, i-a dus la autoturismul său, pentru a fi în siguranță, pana la sosirea echipajelor medicale. Ulterior, împreună cu un alt șofer, au inițiat apelul prin numărul unic pentru urgente 112, oferind detalii despre nivelul de conștiență al victimelor și starea acestora.

Reprezentanţii ISU Galaţi l-au întrebat cu această ocazie, cum a ales să devină pompier și ce calități consideră că are un militar.

Le-a răspuns că a fost motivat de alți prieteni din localitate, pompieri de meserie, văzând comportamentul plăcut al acestora în comunitate. "Am fost motivat de dorința de a face bine aproapelui și m-am regăsit în intervențiile pe care le-au povestit prietenii mei pompieri".

Subofiţerul Hîncu Alin George are 20 de ani și este încadrat la ISU Galați începând cu septembrie 2019, după ce a absolvit Școala de Subofițeri Pompieri Boldești. S-a născut în Pechea și tot acolo a ales să lucreze, la Garda de Intervenție din localitate.

Una dintre intervențiile importante la care a participat a fost cea din noaptea de Revelion, când Garda Pechea a fost solicitată să intervină la grajdul unei gospodării, care amenința să distrugă casa. Împreună cu echipajele prezente, a salvat doi cai și câteva animale din gospodărie, dar si casa familiei afectate. "Am înțeles, în acea noapte, că sunt legat într-un mod de nespus de echipajul meu, ataşat într-un fel în care doar focul îl poate face pentru pompieri și pe care doar frații buni îl înțeleg".

Curajul, una din calitățile pe care dorește să le aibă mereu, spune că nu îl are din naștere, dar îl motivează dorința de a ajuta. Spune că, fără curaj, nu putem fi amabili, iertători, generoși și onești. Unul din planurile sale de viitor se referă tot la munca sa: "îmi doresc puterea și încrederea căpătată după experiența intervențiilor în care am fost nevoit să îmi înfrunt fricile care m-au tras înapoi de multe ori ca civil... în foc, sunt nevoit să privesc frica în ochi şi să îmi spun: „Am trecut cu bine și prin asta. Acum pot merge mai departe”".

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.