S-au luptat cu focul mai mult de 11 ore, la o fabrică de saltele

Vineri, 17 Ianuarie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

S au luptat cu focul mai mult de 11 ore  la o fabrica de saltele | imaginea 1 Marţi, 14 ianuarie, a.c., în jurul orei 22.24, un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o hală de producţie şi depozitare saltele din localitatea prahoveană Urlaţi. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifestata generalizat la întreaga construcție pe o suprafaţă de aproximativ 1500 mp.

Pentru lichidarea flăcărilor, pompierii militari au acţionat cu 9 mașini de stingere, o autoscară și două autospeciale de descarcerare. Totodată, la faţa locului au fost trimise și două echipaje de prim-ajutor. Preventiv, din cauza fumului dens degajat, aproximativ 50 de persoane aflate în imediata apropiere au fost evacuate.

Având în vedere degajarile mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis mesaj prin intermediul sistemului Ro-Alert.

După mai bine de 11 ore, incendiul de la fabrica de saltele nu era lichidat și s-a acționat în continuare cu 4 autospeciale de stingere.

A fost o intervenție dificilă, pompierii luptându-se cu flăcările din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelină, utilaje, tiruri și alte autoutilitare, saltele, bureți, lemn, butoaie cu diluanți și adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate si a gazelor toxice degajate. Din cauza faptului că plafoanele construcției s-au prăbușit, iar hala nu mai prezenta siguranță pentru salvatori, pompierii au asigurat intervenția doar din exterior.

Totodată, din informațiile preliminare, pompierii au salvat o hală de 1400 mp cu produs semi finit, două sedii de birouri, blocul de locuințe, mai multe tiruri, mijloace de transport și autoutilitare.

La momentul transmiterii prezentei informări, intervenția era în desfășurare, incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare la vecinătăți, se depun eforturi susținte pentru lichidarea și înlăturarea efectelor negative.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.