134 de misiuni în ultima săptămână

Sâmbătă, 22 Februarie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

134 de misiuni in ultima saptamana | imaginea 1 Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au avut 134 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 19 intervenții pe zi. Astfel, s-a acționat pentru: stingerea a 13 incendii (trei de vegetație uscată), acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 105 persoane, asigurarea măsurilor de prevenire pe timpul desfășurării unei activități cu public numeros, dar și pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, degajare elemente de construcție sau arbori etc.).

Totodată, s-au desfășurat patru activităţi de recunoaştere în teren și acțiuni de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate/evacuate preventiv 105 persoane și protejate bunuri materiale în valoare de cca. 1.500.000 lei. Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca. 100.000 lei.

Cele 13 incendii s-au produs pe raza localităţilor Prisăcani (orașul Flămânzi), Miorcani (comuna Rădăuți Prut), Cucuteni (comuna Durnești), Ripiceni, Rădeni (comuna Frumușica), Poiana (comuna Brăești), Liveni (comuna Manoleasa), Vorniceni, Botoșani, Cătămărăști Deal (comuna Mihai Eminescu), Siliștea (comuna Stăuceni), Vânători (comuna Gorbănești) și Todireni.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, foc deschis în spații închise, scăpări de gaze combustibile, folosirea intenționată a sursei de aprindere, scurtcircuit electric, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire și mijloc de încălzire nesupravegheat.

Pentru stingerea celor 13 incendii au intervenit 109 pompieri militari și voluntari. În urma celor trei incendii de vegetație uscată nu s-au înregistrat pagube materile. A ars doar vegetația uscată de pe cca. 18 ha.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.