27 de intervenții gestionate de pompierii băcăuani, în 24 de ore

Miercuri, 05 Februarie 2020Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

27 de interventii gestionate de pompierii bacauani  in 24 de ore | imaginea 1 27 de intervenții în situații de urgență au fost desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bacău. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (19 misiuni), echipajele de pompieri – paramendici acționând pentru acordarea de prim ajutor unui număr de 15 de persoane.

În afara acestor situații, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a patru de incendii, precum și în alte patru misiuni, cum ar fi: asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, asistență persoană, căutare persoană și recunoaștere.

Una dintre intervențiile relevante gestionate a avut loc, în cursul nopții de 30-31 ianuarie, la ora 00:27, în comuna Sascut, sat Pâncești, unde salvatorii din cadrul Punctului de lucru Sascut au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză efectul termic al unui coș, burlan de fum defect sau necurățat, au ars aproximativ 150 metri pătrați acoperiș casă și s-au deteriorat bunuri din interior.

Evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.