60 de evenimente, în 48 de ore
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman
În ultimele două zile, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină la 60 de evenimente, după cum urmează:
- 50 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;
- 6 incendii, dintre care 5 s-au manifestat la vegetație uscată și unul la resturi menajere;
- 2 accidente rutiere, dintre care unul cu șase victime rănite ușor, pe raza localității Saelele, DJ 546;
- o misiune de sprijin SAJ Teleorman în vederea preluării unui caz medical;
- o salvare a unui animal.
Incendiile de vegetație uscată, în atenția autorităților!
Cele șase incendii de vegetație uscată care au pus în pericol bunurile materiale ori viața oamenilor, în special a participanților la traficul rutier, deoarece fumul degajat a îngreunat circulația pe anumite sectoare de drum, s-au manifestat pe raza localităților Poeni (2 incendii), Băduleasa, Beuca (2 evenimente) și Roșiorii de Vede. Toate aceste evenimente au avut o cauză probabilă comună, și anume „focul deschis în spații deschise”.
Pompierii teleormăneni atrag atenția cetățenilor că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537⁄2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.
Totodată, reamintesc faptul că locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu - Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.