Au intervenit la 73 de evenimente pe parcursul unei săptămâni

Duminică, 16 Februarie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Au intervenit la 73 de evenimente pe parcursul unei saptamani | imaginea 1 În perioada 03 - 09 februarie, a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 73 de evenimente. 13 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 33 incendii de vegetație, 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 10 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 6 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare animal, o deblocare de ușă și 4 degajări de copaci).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 201 cazuri medicale. Subunităţile de intervenţie au desfășurat 16 acțiuni de recunoaștere în teren pentru verificarea sistemelor de avertizare/alarmare (sirene) de la nivelul localităților.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 4 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ, dintre care: 2 unități de comerț, 1 depozit, 1 unitate de sănătate cu spitalizare continuă, acesta din urmă fiind în curs de desfășurare.

S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale principale constând în 4 avertismente și 2 amenzi în cuantum de 15001 lei. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă.

De asemenea, au fost desfășurate 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul manifestărilor cu public numeros (activități sportive). A fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.