Codul Portocaliu de vânt puternic a impus intervenţia promptă a pompierilor

Marți, 11 Februarie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Codul Portocaliu de vant puternic a impus interventia prompta a pompierilor | imaginea 1 În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au desfăşurat 30 misiuni, după cum urmează:

  • 15 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale;
  • 6 alte situații de urgență (deblocare ușă, degajări elemente de construcţie, arbori);
  • 5 misiuni de recunoaştere şi patrulare în teren;
  • 3 misiuni de asistența persoanei;
  • 1 exerciţiu cu forţe în teren.

Astfel, pe timpul nopţii, începând cu ora 02:57, pompierii bârlădeni au intervenit în municipiul Bârlad pentru degajarea unor bucăţi de tablă de pe acoperişul blocului A1 situat pe strada Comuna din Paris. La ora 08:50, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale (1 autospecială de lucru la înălţime şi 1 autospecială de stingere cu apă şi modul pentru descarcerare/deblocare), şase subofiţeri şi un ofiţer, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din municipiul Bârlad, pentru degajarea unui arbore înalt de circa opt metri, copac aflat în instabilitate şi care punea în pericol o ţeavă de alimentare cu gaze naturale.

Începând cu ora 09:06, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu şapte subofiţeri şi două autospeciale (1 autospecială de lucru la înălţime şi 1 autospecială de stingere cu apă şi modul pentru descarcerare/deblocare) pentru degajarea a şase plăci de tablă care stăteau să cadă de pe acoperişul blocului M5 din strada Republicii.

Începând cu ora 10.50, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, au intervenit cu şase subofiţeri şi două autospeciale (1 autospecială de lucru la înălţime şi 1 autospecială de stingere cu apă şi modul pentru descarcerare/deblocare), în municipiul Bârlad, pentru degajarea a 20 metri pătraţi plăci de tablă care puteau să cadă de pe acoperişul blocului C3 situat pe strada Dragoş Vodă.

Începând cu ora 12:51, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit în localitate, cu şase subofiţeri şi două autospeciale (1 autospecială de lucru la înălţime şi 1 autospecială de stingere cu apă şi modul pentru descarcerare/deblocare), pentru degajarea unor coli de tablă de pe blocul G8, din strada Primăverii, plăci de tablă care puneau în pericol traficul pietonal.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.