Explozie de butelie urmată de incendiu

Sâmbătă, 22 Februarie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Explozie de butelie urmata de incendiu | imaginea 1 Marţi, 18 februarie, a.c., în jurul orei 21:10, un apel către numărul unic de urgență 112 anunța existența unei butelii aprinse într-o bucătărie, la o casă de locuit de pe strada Principală din localitatea Grebenișu de Câmpie. Apelul a fost preluat de către plutonierul adjutant Mureșan Dragoș care, în urma discuției purtată cu apelantul, mai exact persoana care solicita sprijinul în cazul unei butelii aprinse în bucătărie, a îndrumat ferm și în mod repetat apelantul să părăsească cât mai urgent casa împreună cu familia.

Doi adulți și doi copii au avut încredere, au reacționat pozitiv la solicitarea domnului plutonier adjutant Mureșan Dragoș și au ieșit de îndată afară din casă. La doar câteva secunde după ce au părăsit locuința, butelia aflată în flăcări a explodat. În urma exploziei s-au rupt două uși, s-au spart patru geamuri, s-au degradat 60 mp de ghips carton din tavan și s-a aprins încăperea.

Incendiul a fost stins în cel mai scurt timp de către pompierii militari de la Secția Sărmașu și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Grebenișu de Câmpie. Dar, cel mai important este faptul că nicio persoană nu a fost afectată fizic și membrii familiei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reprezentanţii ISU Mureş felicită apelantul care a ascultat și a urmat sfatul dispecerului. Datorită încrederii acordate serviciilor profesioniste, o familie formată din patru persoane a fost salvată la timp.

Plutonierul adjutant Mureșan Dragoș are o experiență ca dispecer în situații de urgență de aproape 14 ani, își îmbunătățește continuu calitatea serviciilor de urgență și face parte din echipa de experți. I se adresează felicitări domnului plutonier adjutant Mureșan Dragoș pentru modul în care a gestionat apelul telefonic și pentru modul în care a îndrumat în cel mai scurt timp posibil apelantul să părăsească locuința, cu doar câteva clipe înainte de producerea exploziei, lucru care a dus la salvarea de vieți omenești.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.