Incendiu generalizat la o casă, proprietarul găsit decedat

Duminică, 09 Februarie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Incendiu generalizat la o casa  proprietarul gasit decedat | imaginea 1 Marți, 04 februarie, a.c., în jurul orei 23.45, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Miloșești.

La locul intervenției s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 13 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la locuință. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 02:20.

În incendiu, proprietarul casei, bărbat în vârstă de aproximativ 60 ani, și-a pierdut viața, acesta fiind găsit fără suflare la sosirea forțelor de intervenție. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, mobilier și mai multe bunuri electrocasnice. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric.

Pompierii recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri pentru prevenirea incendiilor, având drept cauză exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, astfel:

  • Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
  • Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;
  • Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;
  • Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;
  • Vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni;
  • Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.