Incendiu la o casă din municipiul Tulcea

Marți, 18 Februarie 2020Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Incendiu la o casa din municipiul Tulcea | imaginea 1 Duminică, 16 februarie, a.c., în jurul orei 08:05, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă din municipiul Tulcea.

13 pompieri au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 SMURD. În momentul sosirii la locul intervenției, salvatorii au găsit un bărbat de 50 de ani, conștient, intoxicat cu fum. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Tulcea.

În urma incendiului care a izbucnit din pricina neracordării corespunzătoare a furtunului de gaz la aparatul de gătit au fost degradate bunurile din bucătărie și o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați din tavan. Incendiul a fost lichidat la 08:55.

Reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor la mașinile de gătit:

  • Buteliile de aragaz nu se vor folosi fără regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, cu furtunul de cauciuc ce prezintă porozităţi, crăpături sau lărgiri la capete sau fără coliere metalice de strângere;
  • Buteliile de aragaz nu se vor păstra în apropierea surselor de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare şi nu vor fi culcate; distanţa dintre butelie şi aparat trebuie să fie de minim 1 m, iar faţă de surse de căldură cu flacără deschisă, de cel puţin 2 m;
  • Încercarea etanşeităţii nu se face cu flacără deschisă; verificarea se execută numai cu emulsie de săpun şi apă; aprinderea focului în cazul folosirii gazelor lichefiate se face respectând principiul „gaz pe flacără”;
  • Se interzice utilizarea recipientelor neomologate sau defecte şi transvazarea improvizată sau neautorizată a gazelor petroliere lichefiate dintr-un recipient în altul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.