Intervenţia promptă a salvat o locuinţă şi a evitat producerea unui accident rutier

Marți, 18 Februarie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Interventia prompta a salvat o locuinta si a evitat producerea unui accident rutier | imaginea 1 Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale, şapte subofiţeri şi un ofiţer pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil din localitatea Dodeşti, comuna Dodeşti.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 12 metri pătraţi. Împreună cu echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Dodeşti, incendiul a fost lichidat relativ repede. Au ars circa 12 metri pătraţi acoperiş de tablă pe astereală din lemn şi s-a degradat tavanul pe aproximativ 15 metri pătraţi. A fost salvată locuinţa, formată din patru camere şi anexe, şi bunurile aflate în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coş de fum defect sau insuficient izolat faţă de materialele combustibile din apropiere. Nu au fost victime.

De la incendiu, la alt incendiu

La întoarcere, pe raza comunei Zorleni, echipajele de intervenţie au observat un incendiu de vegetaţie care se dezvolta pe marginea DE 581, fumul îngreunând foarte mult traficul rutier. Comandantul acţiunii a anunţat evenimentul prin staţie, după care, echipajele de pompieri au trecut la stingerea incendiului. După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.