Intervenţie la incendiu de locuință

Duminică, 16 Februarie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Interventie la incendiu de locuinta | imaginea 1 Duminică, 9 februarie, a.c., ora 21.20, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Secţiei de Pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze în localitatea Valea Argovei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuințe, proprietate privată.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă și cu fum dens la nivelul podului şi acoperişului casei, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coşului de evacuare a fumului, care era deteriorat, astfel a fost posibil ca scânteile să ajungă la elementele de lemn din structura podului casei.

În urma incendiului au ars bunuri materiale și elemente din structura acoperişului, fiind înregistrate pagube în valoare de 6.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.