Intervenţii la sfârşit de săptămână, în judeţul Dolj

Duminică, 09 Februarie 2020Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Interventii la sfarsit de saptamana  in judetul Dolj | imaginea 1 În perioada 31 ianuarie - 03 februarie, a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină la 124 situaţii de urgenţă.

Majoritatea acestora au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență (99 de cazuri), alte situații de urgență, 4 intervenții, asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor, de stingere a acestora și, după caz, de evacuare în situații de urgență, transportarea unei persoane suprapondreale, dar si recunoașteri și activități de instruire și educare în domeniul situațiilor de urgență, în raionul de intervenție.

În afara acestor situații, pompierii au acționat și pentru stingerea a 21 de incendii care, în mare parte, au avut drept cauză probabilă focul deschis în spații deschise, dar și utilizarea mijloacelor de încălzire sau a instalațiilor electrice cu defecțiuni/improvizații. Dintre acestea, 18 au fost incendii de vegetatie uscată, arzând peste 271 ha vegetatie uscată, precum și aproximativ 100 kg reziduuri menajere şi aproximativ 4 ml. izolaţie conducte tehnologice. Din nefericire, 4 incendii au izbucnit în gospodăriile unor persoane, unde flăcările au mistuit totul în calea lor, iar oanemii au rămas fără agonisirea de o viață.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații. Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile! Este interzisă arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale, fără luarea tuturor măsurilor necesare pentru a împiedica propagarea focului la vecinătăți.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.