Menirea pompierilor e să salveze orice viață

Duminică, 09 Februarie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Menirea pompierilor e sa salveze orice viata | imaginea 1 Pompierii vrânceni au fost îngeri salvatori pentru trei căței și o pisică, pe care i-au scos dintr-o locuință incendiată.

Doi dintre cățeluși și pisica au avut nevoie de resuscitare, deoarece erau intoxicați cu fum. Spre fericirea stăpânei necuvântătoarelor, acestea au răspuns pozitiv manevrelor de resuscitare, aflându-se acum în afara oricărui pericol. Femeia, o bunicuță de vreo 69 de ani, le-a mulțumit salvatorilor, zicându-le că, la necaz, singurii care îi stau aproape sunt cei patru prieteni patrupezi. Doar ei îi știu supărările care, în acea zi fatală, au lăsat-o fără bunurile muncite o viață.

Alarma pompierilor vrânceni a sunat luni dimineață, 3 februarie, a.c., în jurul orei 10:00, anunțând un incendiu la o gospodărie în cartierul Satu Nou, orașul Odobești. Imediat spre locul indicat au plecat patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție, sprijinite de S.V.S.U. Odobești, au acționat pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului care se manifesta la acoperișul unei locuințe cuprinzând o suprafață de 100 mp. Totodată, din cauza emoțiilor puternice, femeia în vârstă de 69 de ani, a fost asistată de paramedici, care i-au acordat primul ajutor calificat și au transportat-o la spital, pentru îngrijiri de specialitate.

Menirea pompierilor e sa salveze orice viata | imaginea 2

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de luptă cu flăcările. În urma evenimentului au ars circa 100 mp din acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în două camere și un hol.

Reprezentanţii ISU Vrancea adresează felicitări colegilor pentru eforturile depuse să readucă la viață cele trei suflete necuvântătoare, pentru implicare și profesionalism. Se bucură de încheierea cu bine a misiunii!

Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă respectul pentru Sorin și Ionel, pompierii vrânceni care au salvat din foc cele patru animăluțe! Din cauza fumului dens, doi dintre cățeluși și pisica erau fără suflare, dar salvatorii le-au aplicat manevrele de resuscitare, le-au oferit oxigen prin mască, aducându-i astfel la viață. Spre bucuria lor, dar și a stăpânei, cățelușii și pisica au fost salvați.

Le adresează mulțumiri celor doi pompieri pentru gestul de dăruire de care au dat dovadă și pentru mesajul pe care fapta lor l-a transmis tuturor: fiecare viață este importantă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.