O hală de depozitare materiale lemnoase a ars din cauza jarului căzut din sobă

Miercuri, 05 Februarie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

O hala de depozitare materiale lemnoase a ars din cauza jarului cazut din soba | imaginea 1 Sâmbătă noaptea, 1 februarie, a.c., în jurul orei 23:20, un apel la numărul unic de urgență 112 alerta pompierii militari despre producerea unui incendiu, care s-a propagat la o hală care depozita material lemnos, pe raza comunei Broșteni.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu două autospeciale cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Focul a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului căzut dintr-o sobă instalată în interiorul unui vagon-dormitor și s-a propagat la o hală care depozita material lemnos. Pentru stingerea incendiului, forțele de intervenție au acționat mai bine de două ore, pompierii militari fiind sprijiniți de pompierii voluntari din cadrul SVSU Odobești.

În urma evenimentului au ars: o hală construită din lemn cu acoperiș din plăci de azbociment, având o suprafață de circa 200 mp, un vagon dormitor (în proporție de 90%), 3 mc de cherestea, un circular, un pendular și un banc de lucru. Din fericire, nu au existat victime.

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele, nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii. Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.