Pericol de explozie într-un bloc din municipiul Bârlad

Miercuri, 05 Februarie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Pericol de explozie intr un bloc din municipiul Barlad | imaginea 1 Detaşamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor P.S.I. într-un imobil din municipiul Bârlad, pe strada General Vasile Milea. Locatarii blocului V1 de pe strada anterior menţionată au sunat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând faptul că pe casa scării B persistă un miros înţepător, posibil gaz de butelie.

La faţa locului au fost deplasate două autospeciale. După efectuarea măsurătorilor, pompierii bârlădeni au constatat că reclamaţia cetăţenilor se confirmă, detectorul de gaze confirmând că pe casa scării se află butan. Vecinii au indicat pompierilor care este sursa emanaţiei de gaz, ceea ce s-a şi confirmat.

Proprietarul unui apartament de la parter, un bărbat în vârstă de 70 ani, transvaza gazul dintr-o butelie în alta, unul dintre recipientele sub presiune fiind fisurat. În locuinţă au fost găsite două butelii de aragaz fabricate în România şi o butelie de provenienţă sovietică. Recipientul fisurat era chiar butelia de provenienţă sovietică.

Toate cele trei butelii au fost scoase afară, pompierii procedând la aerisirea camerelor apartamentului, precum şi la evacuarea gazelor de pe casa scării. Având în vedere concentraţia de butan indicată de detectorul de gaze, pompierii au conchis că în imobilul respectiv a existat un pericol real de producere a unei explozii. Nu au fost victime.

În acest caz, Poliţia Municipiului Bârlad efectuează cercetări.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.