Respect, Plutonier major Daniela Sîrbu!

Marți, 11 Februarie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Respect  Plutonier major Daniela Sirbu | imaginea 1 Spiritul civic este o calitate pe care o deţine orice cetăţean, însă nu toţi doresc să o etaleze. Prin prisma meseriei, în rândul pompierilor, aceasta devine o trăsătură pregnantă, care se manifestă în acţiunile întreprinse în sprijinul semenilor aflaţi la nevoie.

Este şi exemplul plt. maj. Daniela Sîrbu, care aflată în timpul liber, miercuri seara, 5 februarie, a.c., nu a rămas indiferentă atunci când a observat că un incendiu a izbucnit la casa vecinilor, mai exact la coșul de evacuare a fumului. Acesta se manifesta violent cu flăcări, de circa doi metri, şi degajare mare de fum.

În timp ce alerta vecinii, fără a sta pe gânduri, Daniela a urcat pe acoperiş, reuşind să “tempereze” incendiul, alimentându-l cu oţet. Concomitent cu anunţarea evenimentului la 112, soţul acesteia, a mobilizat câţiva vecini, reuşind să realizeze un “dispozitiv de stingere”, facilitând intervenţia prin intermediul unor găleţi şi sticle cu apă, date din mână în mână.

Colegii o felicită pe cea care, deşi îşi desfăşoară activitatea pe un post administrativ la sediul ISU Mehedinţi, a dat dovadă de operativitate şi promptitudine, reușind să stingă incendiul și să împiedice extinderea acestuia la întregul acoperiş, dar şi la casele învecinate, poziţionate foarte aproape. Sunt convinşi că implicarea şi spiritul civic sunt calităţi moştenite de la tatăl ei, care a fost la rândul său pompier.

Respect  Plutonier major Daniela Sirbu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.