12 ovine şi 3 câini, decedaţi într-un incendiu la o gospodărie

Duminică, 01 Martie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

12 ovine si 3 caini  decedati intr un incendiu la o gospodarie | imaginea 1 Luni, 24 februarie, a.c., în jurul orei 10:45, pompierii dâmboviţeni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din comuna Perşinari, deplasându-se la locul evenimentului cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (două de la Detaşamentul Târgovişte şi una de la Detaşamentul Titu) și un echipaj de ambulanță SMURD.

A fost o intervenţie de durată şi foarte dificilă din cauza vântului foarte puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile, dar în ciuda acestor dificultăţi, incendiul a fost lichidat după circa 5 ore de luptă cu flăcările.

În urma producerii incendiului au ars: cca. 2500 baloţi de paie/fân, un adăpost de animale pe o suprafaţă de cca. 60 mp şi un gard din lemn pe o lungime de cca. 70 m. Din nefericire, în incendiu au decedat 12 ovine şi 3 câini. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor un saivan în care erau adăpostite 410 ovine şi 5 câini.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui arc electric format între cablurile de la reţeaua de înaltă tensiune, situată în imediata apropiere, deasupra stivei cu baloţi de paie. Din cauza vântului foarte puternic, flăcările s-au extins rapid la adăpostul de animale şi gard.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.