42 de misiuni în 24 de ore!

Miercuri, 25 Martie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

42 de misiuni in 24 de ore | imaginea 1 În ultimele 24 ore, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au executat 42 misiuni de intervenție. S-a acționat pentru descarcerarea a trei persoane, una în urma unui accident rutier și două în urma unui accident aviatic. Echipajele specializate în stingerea incendiilor au intervenit în 15 situații de urgență, au fost stinse 2 incendii la anexele locuințelor particulare, 12 de vegetație uscată și resturi vegetale și 1 incendiu la un autocamion.

Din cele 12 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, intervențiile cele mai dificile au fost la Vărădia de Mureș unde incendiul de la o pășune s-a propagat la litiera pădurii, iar pentru stingerea acestuia a fost necesară intervenția unui număr de 15 pompieri ai Gărzii de Intervenție Nr. 1 Bârzava, voluntari și angajați ai Ocolului Silvic.

În orașul Chișineu Criș, încercarea de curățare a resturilor vegetale dintr-o grădină putea să aibă consecințe grave, incendiul propagându-se la anexele vecinilor, și doar intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor de la Garda nr. 2 de Intervenție Chișineu Criș a făcut ca cele două anexe să nu ardă.

Vineri dimineață, 20 martie, a.c., în jurul orei 02.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 2 autospeciale de stingere și 9 pompieri la Vama de Interior din Zona Industrială, la un incendiu ce se manifesta la un autotren. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și generalizat la autotren, favorizat de prezența din abundență a materialului combustibil, autocamionul fiind încărcat cu materiale textile.

Intervenția a fost una dificilă, autocamionul fiind chiar la intrarea în curtea instituției și exista posibilitatea propagării incendiului la clădirea vămii. După aproximativ 3 ore de intervenție, cele două echipaje au reușit stingerea incendiului și protejarea clădirii. În urma incendiului mai multe geamuri ale clădirii au fost sparte sau deteriorate. Cauza probabilă a fost ”frecare mecanică” la sistemul de frânare care prezenta defecțiuni.

Modulele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în 27 de cazuri.

În continuare decurg toate misiunile de asigurare logistică la toate locațiile de carantină, misiunile de transport și de coordonare și conducere a intervențiilor pentru gestionarea situației de urgență generate de virusul COVID-19. Din cadrul I.S.U.J Arad, 35 de ofițeri și subofițeri execută aceste misiuni 24 de ore din 24.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.