Două case au fost salvate de pompierii vasluieni

Marți, 03 Martie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Doua case au fost salvate de pompierii vasluieni | imaginea 1 Vineri, 28 februarie, a.c., pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui au fost solicitaţi să intervină cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă în localitatea Puşcaşi, comuna Puşcaşi. Pompierii au fost chemaţi după ce o casă din localitate a fost cuprinsă de flăcări.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul casei şi în două camere ale imobilului, existând un risc foarte mare ca focul să se extindă la alte două locuinţe aflate în apropiere. Pompierii au lucrat pe două sectoare, unul pentru stingere, celălalt pentru protecţia caselor învecinate.

După aproximativ o oră şi jumătate, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 120 metri pătraţi acoperiş din tablă pe astereală din lemn, şase paturi, trei şifoniere, două televizoare, două uşi, două ferestre, diverse textile şi documente. S-au degradat aproximativ 70 metri pătraţi tencuială, o sobă cu acumulare de căldură, un frigider, o maşină de spălat, un aragaz, două uşi, trei ferestre şi diverse textile. Au fost evacuate două butelii încărcate cu GPL.

Au fost salvate casele aflate în apropierea imobilului cuprins de flăcări. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 200.000 lei, în timp ce valoarea estimată a bunurilor distruse şi degradate de incendiu se ridică la circa 35.000 lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă. Nu au fost victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.