"Epidemie" de incendii de vegetaţie uscată în judeţul Hunedoara

Miercuri, 25 Martie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Epidemie  de incendii de vegetatie uscata in judetul Hunedoara | imaginea 1 Zeci de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat, în cursul zilei de sâmbătă, 21 martie, a.c., pentru stingerea a 14 incendii de vegetaţie uscată, ce s-au extins la peste 100 de hectare de teren. Un incendiu de vegetaţie produs pe raza localităţii Cuieş a fost ţinut cu greu la distanţă de pompieri de mai multe locuinţe. De asemenea, 2 hectare de litieră de pădure din localitatea Tomeşti au fost afectate de incendiu.

Pompierii au reuşit să limiteze propagarea arderii, în ciuda terenului accidentat şi a vântului ce a favorizat avansarea flăcărilor. Pompierii hunedoreni reamintesc că fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru curăţarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor din partea APIA.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.