Focuri în miez de noapte

Miercuri, 25 Martie 2020Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Focuri in miez de noapte | imaginea 1 Vremea rece din timpul nopții continuă să se facă simțită, crescând riscul producerii incendiilor la locuințe, din cauza coșurilor de fum și a improvizațiilor electrice. În noaptea de joi spre vineri, 20 martie, a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Pompieri Berești au fost solicitate să intervină pentru a lichida un incendiu la o gospodărie particulară din satul Pleșa. S-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, care au lucrat timp de trei ore, în condițiile degajării unui fum dens.

Din păcate, după lichidarea incendiului, care a distrus acoperișul pe o suprafață de 70 mp și bunurile din două camere, în dormitor a fost găsit un bărbat carbonizat, pentru care nu s-a mai putut face nimic. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor electric improvizat.

Un alt incendiu a fost anunțat la două gospodării din Galați, puțin după miezul aceleiaşi nopți. Pompierii s-au deplasat rapid cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD în strada Războieni.

Pompierii militari au lucrat timp de trei ore pentru a localiza și lichida incendiul în limitele găsite. Flăcările mocnite au distrus 130 mp la acoperișul din astereală de lemn al primei case și s-a propagat la o locuință învecinată, distrugând încă 50 mp din acoperișul din astereală de lemn cu tablă, împreună cu podul din chirpici. Din fericire, nu au fost victime.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din podul casei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.