Incendiu de proporții la granița dintre România și Republica Moldova

Vineri, 27 Martie 2020Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Incendiu de proportii la granita dintre Romania si Republica Moldova | imaginea 1 Zeci de pompieri din Galați și de peste Prut luptă cu flăcările de aproape 24 ore, pentru a localiza și stinge incendiul. Pentru a limita extinderea unui incendiu de vegetaţie uscată și lizieră provenit din Republica Moldova (zona lacului Beleu), militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați au intervenit cu trei autospeciale de stingere.

Incendiul a afectat 20 de hectare de vegetație uscată și stuf din lunca Prutului, fapt care a produs un fum negru vizibil din depărtare. Salvatorii din Republica Moldova au intervenit încă de luni, 23 martie, a.c., cu 20 de militari și 20 de voluntari cu 7 autospeciale, pentru a localiza incendiul a cărui violență și propagare este întreținută de vântul puternic din ultimele zile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.