Incendiu la o anexă gospodărească din cauza unui foc în aer liber

Duminică, 22 Martie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu la o anexa gospodareasca din cauza unui foc in aer liber | imaginea 1 În dimineaţa zilei de marţi, 17 martie, a.c., în jurul orei 04:30, pompierii târgovişteni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Lucieni, deplasându-se la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat, care a aprins vegetaţia uscată din jur şi s-a extins la o proprietate vecină.

În urma producerii incendiului, la prima proprietate au ars 8 stupi de albine şi un gard din lemn, iar la proprietatea vecină au ars cca. 3 tone lemne de foc depozitate într-o anexă şi o toaletă din lemn. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului, 80 de stupi şi o stivă de lemne pentru foc.

În atenţia cetăţenilor!

Focul dechis poate fi utilizat în propriile gospodării numai cu respectarea următoarelor măsuri: asigurarea distanţelor de siguranţă faţă de vecinătăţi, supravegherea permanentă a arderii, asigurarea unei dotări minime cu mijloace de primă intervenţie şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.