Intervenţie salvatoare pentru un adolescent

Marți, 03 Martie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Interventie salvatoare pentru un adolescent | imaginea 1 Vineri, 28 februarie, a.c., pompierii botoșăneni au încheiat o intervenție extrem de dificilă. Salvatorii au fost solicitați de către cadrele medicale ale Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență "Mavromati" Botoșani să intervină pentru a scoate un inel din inox de pe degetul unui adolescent de 13 ani. Medicii au încercat să îl ajute pe băiat, dar nu au reușit, întrucât degetul era foarte umflat.

Echipajul format din plt. adj. Marius Ciprian Ciocodeică, plt. adj. Dragoș Hudişteanu, plt. maj. Ionuț Honciuc şi plt. maj. Radu Sorlescu au intervenit, mai bine de o jumătate de oră, pentru a tăia inelul. Intervenția a fost extrem de dificilă, întrucât a fost nevoie de îndemânare, precizie şi atenție sporită.

"Am folosit un dispozitiv de tăiat, iar sub inel am pus o ustensilă chirurgicală. Tăiam o singură dată şi ne opream să răcim metalul cu apă, pentru că se înfierbânta foarte tare. După jumătate de oră, am reușit să înlăturăm inelul. Am ținut degetele noastre lângă inel, să ne asigurăm că nu îi agravăm trauma. Acest lucru l-a liniștit și copilul s-a simțit în siguranță. Din când în când îi arătam cât am tăiat din inel, să aibă răbdare", a explicat plt. adj. Ciprian Marius Ciocodeică.

Întreaga intervenție s-a desfășurat sub ochii părinților şi ai cadrelor medicale, care la final au răsuflat ușurați şi le-au mulțumit pompierilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.