Intervenţii în urma celor care generează incendii de vegetație!

Miercuri, 25 Martie 2020Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Interventii in urma celor care genereaza incendii de vegetatie | imaginea 1 Zi și noapte, pompierii argeşeni intervin în urma celor care, din neatenție, neglijență ori voit, generează incendii de vegetație! În ultimele 12 ore, ISU Argeș a înregistrat 14 intervenții la incendii de vegetație uscată și mărăciniș pe teritoriul. Aceste incendii au un număr constant pe zi în ultima perioadă. Cu patru dintre acestea, chiar în aceste momente, pompierii luptă pentru stingerea lor.

Chiar în decursul zilei de joi, 19 martie, a.c., un bărbat în vârstă de 65 de ani din localitatea Priboieni și-a pierdut viața într-un astfel de incendiu. Acesta fiind înconjurat rapid de flăcări, nu a avut scăpare, fiind găsit carbonizat în livadă, și nu este singurul caz!

Pompierii argeşeni ţin să menționeze că lucrul cu foc deschis, fără obținerea permisului de lucru cu focul de la autoritățile administrativ-teritoriale și fără respectarea prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor aprobate prin OMAI 163/2007 se poate sancționa cu amendă contravenţională între 2500-5000 de lei.

De asemenea, și dislocarea unui număr mare de forțe la acest gen de incendii poate necesita un efort suplimentar pentru gestionarea altor situații de urgență ce implică vieți omenești și alte bunuri materiale importante.

Interventii in urma celor care genereaza incendii de vegetatie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.