Intervenţiile pompierilor ieşeni în ultimele 24 de ore

Duminică, 01 Martie 2020Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Interventiile pompierilor ieseni in ultimele 24 de ore | imaginea 1 În perioada 26 – 27 februarie, a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 26.02, ora 11:18, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Balș, comuna Balș, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars acoperișul din lemn pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, 200 kg de deșeuri diverse și aproximativ 1500 metri pătrați de vegetație uscată. S-au degradat aproximativ 25 metri pătrați din acoperișul casei, construit pe astereală din lemn și învelitoarea din azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 26.02, ora 12:35, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Gănești, comuna Ion Neculce, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren agricol. Au ars aproximativ 4000 metri pătrați de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 13:57, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Spinoasa, comuna Erbiceni, județul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran și o clădire dezafectată. Au ars aproximativ 2 hectare de vegetaţie uscată și acoperișul din lemn și țiglă al clădirii dezafectate pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați . Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 14:15, Secţia de Pompieri Târgu Frumos, Punctul de lucru Hârlău a intervenit în localitatea Fetești, comuna Scobinți, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs pe o proprietate particulară. Au ars aproximativ 800 metri pătraţi de vegetaţie uscată și 5 metri liniar de gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 14:52, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Osoi, comuna Sinești, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă și vegetația uscată din apropiere. Au ars astereala din lemn pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, 200 kg de deșeuri diverse și aproximativ 1500 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 26.02, ora 15:22, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Vasile Lupu, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars izolația și conductorii electrici ai compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un conductor electric defect.

În data de 26.02, ora 15:47, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Sfântul Ioan, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 2000 metri pătrați de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 17:12, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi în colaborare cu Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi au intervenit în municipiul Iaşi, strada Mioriței, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars 1 metru cub de lemne de foc, 4 anvelope auto, un perete lateral din lemn pe o suprafață de aproximativ 8 metri pătrați și aproximativ 10 metri liniari de conductori electrici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 17:20, Secţia de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Sirețel, comuna Sirețel, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată și un depozit de furaje. Au ars aproximativ 2000 metri pătrați de vegetaţie uscată și 1,5 tone de furaje (fân). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 18:50, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Plăieșilor, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată și gunoi menajer. Au ars aproximativ 10 metri pătrați de vegetaţie uscată și gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 19:10, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Sfântul Ioan, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 3 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

În data de 26.02, ora 21:28, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Alexandru Ioan Cuza, comuna Alexandru Ioan Cuza, judeţul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 35 tone de lucernă și 2 tone de fân. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

În data de 26.02, ora 11:59, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ciurea, comuna Ciurea, județul Iași, pentru asanarea unei bombe de aruncător calibru 82 milimetri, cinci proiectile perforante calibru 75 milimetri și două proiectile explozive calibru 75 milimetri. Suprafața asanată a fost de 20 metri pătraţi.

În data de 26.02, ora 11:59, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Spinoasa, comuna Erbiceni, județul Iași, pentru asanarea unui proiectil exploziv calibru 75 milimetri. Suprafața asanată a fost de 200 metri pătraţi.

Interventiile pompierilor ieseni in ultimele 24 de ore | imaginea 2

Alte intervenţii/misiuni

În data de 26.02, ora 12:05, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, Bulevardul Primăverii, pentru asigurarea măsurilor specifice la o țeavă de gaz spartă.

În data de 26.02, ora 12:04, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iași.

Recunoașteri la obiective din zona de competență

În data de 26.02, echipaje din cadrul inspectoratului au executat șase recunoașteri și activități de educare preventivă la Iulius Mall Iași, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași, Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani, Școala Gimnazială Lunca Pașcani, Colegiul ”Ștefan cel Mare” Hârlău, Școala Generală Costuleni, judeţul Iaşi.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 31 de cazuri medicale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.