Pierderi de vieţi omeneşti în urma unui incendiu la o casă

Duminică, 01 Martie 2020Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Pierderi de vieti omenesti in urma unui incendiu la o casa | imaginea 1 Două persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu puternic izbucnit, în noaptea de 24 spre 25 februarie, a.c., la o locuință din comuna Schitu. La locul evenimentului au acționat pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat.

După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupurile neînsuflețite ale proprietarei, în vârstă de 68 de ani și fiului acesteia, în vârstă de 40 de ani. Cele două persoane prezentau arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Pentru lichidarea incendiului și eliminarea efectelor negative pompierii au acționat aproximativ patru ore. Focul a distrus acoperișul locuinței, pe circa 150 de metri pătrați și bunurile din interior. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este jarul căzut din sistemul de încălzire.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt reamintește cetățenilor măsurile de prevenire a incendiilor ce pot fi provocate de sobele cu sau fără acumulare de căldură:

  • Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • Folosiţi soba numai cu uşa închisă;
  • Aşezaţi o tavă metalică în faţa sobei, în dreptul ușii;
  • Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.