SOS Pădurea - Incendiu de litieră de pădure

Duminică, 22 Martie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

SOS Padurea   Incendiu de litiera de padure | imaginea 1 Mai mult de 6 ore, 8 pompieri de la Garda de Intervenție Fieni, alături de 10 pompieri voluntari din cadrul SVSU Buciumeni și 5 sivicultori din cadrul Ocolului Silvic Pucioasa, s-au luptat cu un incendiu de litieră de pădure izbucnit pe Culmea Brata (sat Valea Leurzii - comuna Buciumeni).

Pentru a ajunge la locul evenimentului, toate forțele au parcurs drumul pe jos, iar din cauza existenței mai multor focare și a suprafeței întinse, au făcut echipe mixte și au „atacat” incendiul pe două fronturi, o echipă dinspre Pietrişiţa şi alta dinspre Valea Leurzii, folosindu-se şi de două utilaje, un tractor adus de primarul comunei Buciumeni şi un buldoexcavator-taf adus de Ocolul Silvic Pucioasa.

Au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, dar din păcate, în unele zone, flăcările s-au extins şi la coronamentul unor arbori. Intervenția promptă a forțelor participante a făcut ca incendiul să nu intre în pădure, să se extindă la coronament și să provoace un dezastru ecologic.

Este un exemplu de inconştienţă a unor persoane, care prin gestul lor distrug „aurul verde” al Terrei, principalul generator al oxigenului necesar supravieţuirii a tot ceea ce este viu - PĂDUREA. Şi asta chiar la începutul evenimentului „Luna Pădurii” (15 martie - 15 aprilie).

Cetăţeni, nu uitaţi ! Protejând PĂDUREA, protejaţi VIAŢA!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.