Zeci de incendii de vegetaţie uscată în doar câteva zile, în judeţul Hunedoara

Duminică, 22 Martie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Zeci de incendii de vegetatie uscata in doar cateva zile  in judetul Hunedoara | imaginea 1 Mai bine de 100 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Petroşani şi Orăştie, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat, de vineri, 13 martie, a.c., până luni, 16 martie, a.c., pentru stingerea a 29 de incendii de vegetaţie uscată. Arderile s-au propagat pe aproximativ 110 hectare de teren din toate zonele judeţului Hunedoara.

Dezvoltarea arderilor a fost favorizată de cantitatea mare de vegetaţie uscată acumulată pe terenuri şi de intensificările de vânt.

Pompierii hunedoreni au luptat, într-un interval de 8 ore, cu 13 incendii de vegetaţie uscată. Echipaje, alcătuite din 50 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Orăştie şi Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad, au intervenit pentru stoparea arderilor extinse pe aproximativ 100 de hectare de pe raza localităţilor Bacea, Ţebea, Stînceşti, Ponor, Sulighete, Geoagiu, Basarabasa, Săuleşti, Coroieşti, Petroşani, Orăştie, Podele şi Ciula.

În operaţiunile de stingere au fost implicaţi 50 de pompieri, cea mai dificilă misiune fiind cea desfăşurată în zona localităţii Ponor unde arderea s-a propagat pe aproximativ 80 de hectare.

Cauza generatoare a acestor incendii este utilizarea focului deschis în spaţii deschise în vederea igienizării terenurilor. Pompierii militari reamintesc că fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru curăţarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor din partea APIA.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.