130 de persoane evacuate din case, în urma unei alunecări de teren

Luni, 13 Aprilie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

130 de persoane evacuate din case  in urma unei alunecari de teren | imaginea 1 130 de persoane au fost evacuate, vineri seara, 10 aprilie, a.c., din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate. Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menţine. Totodată, albia râului a fost blocată, iar pompierii militari au acționat pe parcursul nopții pentru evacuarea apei din amonte către aval. Persoanele evacuate au fost cazate la o pensiune, la o sală de sport şi la rude.

Sâmbătă dimineața, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA Prahova, Direcția Silvică, Agenția de Protecție a Mediului, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au acționat pentru degajarea și eliberarea cursului apei. Zona în care s-a produs alunecarea nu este predispusă alunecărilor. Alunecarea se manifestă pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp, iar frontul alunecării are o adâncime de 500 mp.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.