15 intervenții în 2 zile

Luni, 20 Aprilie 2020Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

15 interventii in 2 zile | imaginea 1 În intervalul 10 - 12 aprilie, a.c., pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la 15 misiuni, dintre care 13 au fost reprezentate de incendii. Ignoranța și nepăsarea în respectarea măsurilor minimale de prevenire în procesele de igienizare a terenurilor continuă să reprezinte sursa principală a incendiilor din această perioadă.

Focurile scăpate de sub control, sau pur și simplu lăsate nesupravegheate, și favorizate de secetă sau vânt, au izbucnit în acest sfârșit de săptămână, în mai multe multe zone ale județului Sălaj.

Incendiile au afectat atât terenuri, pășuni, dar mai ales fond forestier (litieră sau lizieră), de pe lângă localitățile Buciumi, Răstolț, Dragu, Gâlgău, Voievodeni, Dolheni, zonele Berindei, Valea Hranei, Călacea, Mierta, Poiana Blenchii, Poiana Onții. Alături de pompieri, la incendiile de fond forestier s-au alăturat și serviciile voluntare pentru situații de urgență ale uat-urilor afectate și personal silvic.

O altă intervenție a fost reprezentată de o asanare de muniție. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Porolissum" al județului Sălaj a fost solicitată să intervină sâmbătă după masă, 11 aprilie, a.c., pentru a asana un element de muniţie neexplodat. Acesta a fost descoperit în gospodăria uni cetățean din localitatea Borla, în urma unor lucrări de amenajare a unui teren. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii sălăjeni au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie antiaeriană de calibru 37 mm, care a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă.

Pompierii sălăjeni reamintesc că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat la numărul de urgenţă 112 sau la cel mai apropiat post de poliție, fără a le atinge sau a le schimba poziţia acestora.

Duminică noaptea, 12 aprilie, a.c., Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Sâncraiu Silvaniei. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (efect termic al unui burlan, coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile). Au ars aproximativ 40 mp din acoperișul imobilului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.