22 de animale au pierit în urma unui incendiu de resturi vegetale

Luni, 13 Aprilie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

22 de animale au pierit in urma unui incendiu de resturi vegetale | imaginea 1 A făcut focul pentru a distruge resturile vegetale adunate din gospodărie, dar nu s-a asigurat că l-a stins înainte de a pleca în casă. Peste noapte, jarul a aprins resturile menajere din apropiere, iar flăcările s-au extins la adăpostul de animale.

In urma acestei greșeli, un localnic din comuna Corlăţeni a rămas fără 22 de animale (un cal, doi porci, 14 oi şi șapte miei). Incendiul a fost observat în dimineața de duminică, 12 aprilie, a.c., puțin după ora 06.00. Pompierii militari din Dorohoi și voluntarii din comună au intervenit mai bine de o oră pentru stingerea incendiului și inlăturarea efectelor.

Învață din greșeala lui! Fii prudent!

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.

Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.