Două zile de luptă cu focul într-o zonă împădurită şi stâncoasă

Vineri, 10 Aprilie 2020Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Doua zile de lupta cu focul intr o zona impadurita si stancoasa | imaginea 1 Pompierii sătmăreni au intervenit mai bine de 36 de ore pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care s-a manifestat cu focare multiple pe un areal de mai multe hectare în zona Piatra Bixadului.

Incendiul a cuprins vegetație uscată, strat gros de frunze, crengi uscate și vegetație spontană și se manifesta atât în zonă împădurită, cât și în zonă stâncoasă. Intervenția s-a prelungit din cauza aprinderii de noi focare, dar și a imposibilității accesului autospecialelor, forțele de intervenție fiind nevoite să acționeze cu mijloace manuale. De asemenea, intervenția a fost una extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a dispunerii stâncilor, care prezentau un real pericol de prăbușire.

La fața locului au acţionat 33 de pompieri, peste 35 de civili: voluntari din cadrul SVSU Bixad, salvamontiști, angajați ai Ocolului Silvic Negrești Oaș, cetățeni și reprezentanți ai autorităților locale.

Pe parcursul zilei de luni, 6 aprilie, a.c., dar și de marţi, 7 aprilie, a.c., pentru a nu perturba gestionarea altor situații de urgență apărute la nivelul județului, intervenția pentru stingerea acestui incendiu a fost asigurată cu pompieri aflați în timpul liber. Comanda intervenției a fost asigurată de către inspectorul-șef, colonel Nicolae Dima, care s-a aflat la fața locului în cele două zile.

Au fost afectate aproximativ 15 hectare de pădure și terenuri, aflate atât în proprietatea statului, cât și în proprietate privată. Cauza probabilă: folosirea focului deschis fără supravegherea acestuia până la finalizarea arderii.

Reprezentanţii ISU Satu Mare aduc mulțumiri în mod deosebit Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare, care s-a aflat alături de ei încă din prima zi, asigurând transportul materialelor necesare și a personalului cu ajutorul mai multor mașini de teren și ATV-uri. De asemenea, salvamontiștii au executat defrișarea pentru a asigura calea de acces, şi au intervenit cot la cot cu pompierii și pentru stingerea focarelor de incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.