Echipajul C.B.R.N, o parte dintre cei din linia întâi

Joi, 02 Aprilie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Echipajul C B R N  o parte dintre cei din linia intai | imaginea 1 Săptămâna 23 - 29 martie, a.c., autospeciala CBRN nu a fost deloc în unitate. "...sunt în poligon la punctul de decontaminare", a spus comandantul lor. Sunt zece pompieri, împărțiți in trei ture: Lango Cristian, Teorean Paul, Wille Roland, Coste Ovidiu, Renich Vlad, Crîsnic Ovidiu, Duma Marius, Ruja Petru și Micuța Dorin și Mihuț Claudiu, ofițerul CBRN. Dintre ei, unii au experiență, fac asta dintotdeauna, așa e Lango Cristian, și îi instruiesc și pe ceilalți, alții sunt veniți mai nou în echipajul C.B.R.N.

Ani de zile s-au antrenat, au participat la zeci de exerciții, au repetat de sute de ori procedurile până au devenit automatisme, iar când a fost nevoie de ei, au fost profesioniști. Au intervenit acum câțiva ani pentru cercetarea deșeurilor periculoase abandonate pe Valea Mureșului, în cazul surselor radioactive furate din fostul combinat chimic din Vladimirescu, a elevilor intoxicați de la Liceul German.

De trei săptămâni, sunt mereu "pe front", 24 de ore din 24. Ei sunt cei care echipează personalul echipajelor SMURD care fac transporturile persoanelor suspecte sau confirmate cu noul virus COVID 19, apoi se deplasează la punctul de decontaminarea din Poligonul de Instrucție şi aşteaptă întoarcerea autospecialei de la intervenție, decontaminează medici, asistenți, paramedici, îi dezbracă de combinezoane și decontaminează autospeciala.

Toate astea trebuie făcute cu cea mai mare atenție, dar și repede, pentru că misiunile nu așteaptă și oamenii au nevoie de ei. Ei nu sunt eroi, îşi fac doar datoria!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.