Femeie căzută într-o fosă improvizată în orașul Curtici, Arad

Luni, 13 Aprilie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Femeie cazuta intr o fosa improvizata in orasul Curtici  Arad | imaginea 1 Vineri, 10 aprilie, a.c., ora 06.58, un apel la 112 anunţa cu disperare că o femeie este căzută într-o fosă improvizată în orașul Curtici. "Ne deplasăm cu o autospecială de stingere si modul descarcerare, o autospecială SMURD de la Punctul de Lucru Curtici şi 8 subofiţeri" - transmite prin radio șeful de tură al Detașamentului de Pompieri Arad.

"V-am trimis în sprijin şi SVSU Curtici, succes și mare atenție" - răspunde ofițerul de serviciu.

În momentul sosirii la locul incidentului, echipajele au găsit o femeie căzută într-o fosă improvizată, cu adâncimea de 5 m, diametrul de 70 cm. Femeia era la aproximativ 3.5 m şi acoperită peste nivelul pieptului. A fost asigurată rapid, iar în 3 minute decizia privind intervenția era luată.

"Norocul" a căzut pe sergentul major Alin Ochiş, un adevărat salvator pe care în această situație l-a ajutat şi constituţia fizică. Alin a coborât în fosă, cu ajutorul mijloacelor din dotarea autospecialei și, cu mult calm, a reușit să o liniștească pe femeie, să o asigure cu mijloace specifice și să o aducă la suprafaţă.

Femeia de 62 de ani, în viață, a fost predată echipajului SMURD al Punctului de Lucru Curtici şi transportată la spital.

Alin Ochiş este subofițer operativ și conducător de autospeciale la Detașamentul de Pompieri Arad. Absolvent al Școlii de Pompieri-Protecţie Civilă Boldeşti, în cei 2 ani de când își desfășoară activitatea la Arad, a participat la toate categoriile de intervenții ale inspectoratului, de la incendii la acordarea de prim ajutor in cadrul echipajelor SMURD. Cu câteva luni în urmă a asistat chiar o naștere, împreună cu alți doi colegi în autospecială.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.